Hoe lang duurt het voordat de gemeente een beslissing op mijn bezwaarschrift neemt?

december 24, 2018

Nadat de gemeente een beslissing op uw aanvraag heeft genomen, heeft u zes weken de tijd om bezwaar aan te teken. Als deze zes weken voorbij zijn, begint de afhandeltermijn van de gemeente te lopen. Het maakt dus niet uit of u binnen een dag bezwaar aantekent of pas na vijf weken en zes dagen.

 

De afhandeltermijn voor de gemeente bedraagt zes weken en zij mogen dit eenmalig met zes weken verlengen.

 

voorbeeld zonder bezwarencommissie

De gemeente neemt op maandag 4  februari 2019 een besluit, de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift eindigt op maandag 11 maart 2019.

.

Voor de gemeente begint de termijn op dinsdag 12 maart 2019, waardoor de gemeente uiterlijk maandag 22 april 2019 de beslissing op bezwaar moet hebben verzonden. De gemeente mag de termijn eenmalig zes weken verlengen en daarmee komt de uiterste verzenddatum op maandag 3 juni 2019 te liggen.

.

 

Als de gemeente een bezwaarcommissie heeft, dan is de afhandeltermijn twaalf weken. Ook deze termijn mag met zes weken worden verlengd.

 

Voorbeeld met bezwaarcommissie
Zie voorgaande voorbeeld. De termijn voor het opsturen van een beslissing op bezwaar eindigt op maandag 3 juni 2019. Als de gemeente gebruikmaakt van haar recht om de beslissing met zes weken te verdagen, zal de gemeente de beslissing op bezwaar uiterlijk maandag 15 juli 2019 op de bus hoeven te doen.