Hoe vraag ik een voorlopige voorziening aan?

december 24, 2018

Als u het niet eens bent met een beslissing van de gemeente of met de uitspraak van de rechtbank, dan kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. Voor een beslissing van de gemeente kan dat bij de rechtbank. Tegen een uitspraak van de rechtbank kunt u bij de Centrale Raad van Beroep een voorlopige voorziening aanvragen.

 

U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen als u daarnaast ook een andere procedure bent gestart. Bijvoorbeeld een bezwaar- of een beroepsprocedure. Verder moet er sprake zijn van een ‘spoedeisend belang’. De voorzieningenrechter kijkt eerst of een bezwaar- of beroepsprocedure kan worden afgewacht.

 

Om een voorlopige voorziening aan te vragen, schrijft u een verzoekschrift naar de rechtbank of de Centrale Raad van Beroep. In deze brief legt u uit waarom er sprake is van een spoedeisend belang en waarom u het niet eens bent met de uitspraak van de gemeente of de rechtbank. Stuur met het verzoekschrift altijd het besluit van de gemeente of de uitspraak van de rechtbank mee.

 

Net als bij een bezwaar- en beroepschrift moet in uw hoger beroepschrift ook de datum, uw naam en adresgegevens staan. U sluit uw verzoekschrift af met uw handtekening.

 

Het is aan te raden om een verzoekschrift aangetekend te versturen.